ŠPERKY S KRYSTALY SWAROVSKI ELEMENTS

Šperky se Swarovski krystaly jsou již několik desetiletí oblíbené po celém světě. Za vznikem těchto krystalů stojí původem český rodák Daniel Swarovski, který vyrobil přístroj pro jejich broušení a díky tomu došlo k jejich masivnímu rozšíření. Tento vynález elektrického brusného zařízení umožnil vyrábět krystaly velmi levně, čímž se staly dostupné i běžným lidem. Díky tomu mohly v roce 1913 výrobní linky vybavené tímto zařízením produkovat dokonalé krystaly bez sebemenších vad. To už se do jejich výroby zapojili i synové Daniela Swarovski – Friedrich, Wilhelm a Alfred. Postupem času se staly šperky s krystaly Swarovski nezbytným doplňkem mnoha žen a zároveň se začaly využívat i v oděvním průmyslu jako součást večerních šatů či jiných módních doplňků. I dnes je můžete vidět jako součást dámských kabelek, peněženek či hodinek.

KRYSTALY SWAROVSKI VYUŽÍVAJÍ I SLAVNÍ MÓDNÍ NÁVRHÁŘI

Díky zmiňované cenové dostupnosti jsou velice oblíbené u módních návrhářů, kteří díky tomu mohou navrhovat široké spektrum kolekcí a často je obměňovat. Zároveň však existují i prestižní kolekce šperků Swarovski, které navrhují slavní návrháři jako jsou například Coco Chanel či Armani. Tyto kolekce jsou vzhledem k vysoké ceně a omezenými sériemi vyhledávány spíše různými celebritami, sportovci, politiky či dalšími bohatými lidmi, kteří si potrpí na luxus a originalitu.

OBLIBA ŠPERKŮ DNES

Swarovski šperky udávaly trendy v módním průmyslu v minulosti a ne jinak je tomu i dnes a zřejmě bude i nadále, jelikož jejich obliba neustále stoupá. Za tímto úspěchem však stojí tisíce hodin velké dřiny jejího zakladatele a taktéž jeho zaměstnanců a následovníků, jejichž odhodlání dovedlo tuto značku tam, kde se momentálně nachází.